fredag 11. mai 2012

Hvordan du kan gå fra "small talk" til en dypere samtale

Skap trygge rammer ved å være den første til å dele på et mer personlig plan.

Small talk er noe veldig mange synes er kjedelig. I noen tilfeller kan det være greit å bare snakke om vær og vind, men hva om du vil skape en dypere relasjon til den du snakker med? Hvis du vil bli kjent med en person, må du på et eller annet tidspunkt gå forbi small talk og inn i en mer personlig samtale.

Puttylike deler et tips for hvordan du skal få en samtale til å bli mer personlig. Det enkle svaret er at du selv må lede veien inn i en dypere samtale.

Frykt for å dele
De fleste synes det er skummelt å åpne seg opp for fremmede. Man er redd for å fremstå i et negativt lys, og velger derfor strategien å si så lite som mulig om seg selv.

Hvis du vil at andre skal åpne seg for deg kan du gjøre dette enklere for dem, ved å være den første til å åpne opp.

For eksempel kan svaret på det vanlige spørsmålet: "Hvordan går det?" gjøres litt mer detaljert og personlig enn å bare svare "bra". Prøv å legg til en liten detalj om noe du er opptatt av: "Bra! Jeg har fått jobbet masse med (sett inn meningsfullt prosjekt)". Mest sannsynlig vil den du prater med spørre om hva dette prosjektet dreier seg om, og du har da muligheten til å fortelle om noe som engasjerer deg personlig.

Det er egentlig det samme hva du forteller om, så lenge det er noe du bryr deg om og engasjerer deg for. 

Engasjementet og de positive følelsene vil smitte over på den du prater med, og de vil selv føle for å dele av egne tanker og erfaringer.

Det er selvfølgelig ikke sikkert at dette alltid har denne effekten. Noen er reddere enn andre for å dele av seg selv. Dette betyr allikevel ikke at det ikke er verdt forsøket.

Hvilke teknikker bruker du selv for å gå forbi small talk og inn i en mer personlig samtale?


Foto © Michael Berenz

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar